L’arquitectura organicista

wright6

Casa Kufmann; Frank Lloyd Wright; (1935-39)

Quan parlem de l’organicisme en l’arquitectura o arquitectura orgànica, ens referim a un moviment arquitectònic caracteritzat per una sèrie de trets comuns que emfatitzen entre ells per tal de crear un corrent més aviat filosòfic dins de l’arquitectura.

El que busca l’organicisme és pràcticament, la completa harmonia entre habitatge i hàbitat en tots els factors que actuen a l’hora d’idear una creació arquitectònica d’aquest caràcter. Així doncs, el que ens diu Wright es basa en la cerca de l’equilibri total entre l’espai natural i les necessitats humanes a l’hora d’ocupar aquest espai mitjançant un hàbitat de caràcter humà. És a dir, es basa en la conjunció entre natura i habitatge mitjançant totes les eines emprades dins del disseny i l’arquitectura per tal d’així, combinant aquestes disciplines aconsegueix la integració total de dos conceptes parcialment antagònics tot i que la seva filosofia arquitectònica origina l’atmosfera perfecta per tal de combinar-los amb perfecció i subtilitat.

-Disseny d’un habitatge organicista:

IMG_4262

Per a realitzar aquest disseny arquitectònic organicista, el factor principal que he tingut en compte, basant-me sobretot amb la influència de Wright en l’organicisme, ha estat adaptar l’habitatge a l’espai i no a la inversa.

Es tracta d’una petita casa o cabana construïda ma partir de fusta per tal de crear una harmonia entre l’espai i l’edifici en si també utilitzant un ampli joc de cristalleria per tal de connectar directament l’interior amb l’exterior. Un dels punts més importants d’aquest prototip, és la importància que tenen els fonaments de la casa, ja que es troba adherida directament sobre un terreny rocós.

Està situada en un paratge natural dominat per una cascada i per un paisatge àmpliament verd sota la fluïdesa de l’aigua i la immensitat mediambiental.

 

Anuncios
L’arquitectura organicista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s