L’escultura impressionista: RODIN

Rodin

Rodin va ser un dels màxims exponents de l’escultura impressionista. El seu treball es basava en l’exploració de cossos humans nuus, amb postures pròximes al contorsionisme. On treballava el volum de manera detallada sobretot en la part anatòmica del cos humà, generant efectes de llum, tanmateix influenciat per artistes renaixentistes, tot i que l’acabat de les seves escultures deixaven a desitjar tot i que aquest fet era el que caracteritzava totalment la tècnica de Rodin en el món de l’escultura. Va ser un artista destacat per les seves aportacions s innovadores en l’escultura

S’inclou dins de l’impressionisme ja que, la seva tècnica inacabada recorda molt a l’estil desenfadat dels pintors impressionismes, i es per aquest motiu que se’l pot incloure dins del corrent impressionista.

el_pensador_auguste_rodin

El Pensador es l’escultura més destacable de la trajectòria de Rodin, en ella s’hi plasma a la perfecció tot el que caracteritzava l’estil tan propi de Rodin.

En el pensador hi veiem una figura humana masculina, descansada sobre si mateixa amb una postura que incita a donar peu a diverses connotacions respecte a l’escultura en si. Els volums es focalitzen en donar importància als aspectes anatòmics del cos jugant amb la llum i les ombres. A la vegada però és una tècnica inacabada que dona marge al suggeriment. Tanmateix veiem com Rodin, influenciat pels ideals dels Renaixentistes, no te en compte la visió realista del cos humà sinó que li dona importància als volums del cos i això fa que el cap sigui més petit proporcionalment a la resta del cos. Així Rodin aconsegueix donar la importància als volums anatòmics de la figura humana en comptes de basar-se simplement en una visió realista.

Anuncios
L’escultura impressionista: RODIN

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s