L’IMPRESSIONISME

Marie Bracquemond, Autorretrat (1870)

És una de les obres més representatives de Marie Bracquemond i crec que capta a la perfecció l’essència de l’impressionisme, sobretot al que la tècnica es refereix, ja que cada pinzellada d’aquest quadre està repleta de personalitat i queda un resultat molt suggerent. El rostre pàl·lid d’aquesta artista queda totalment contraposat a un fosc fons que dóna una sensació de contundència. En certa forma ens transmet un sentiment melancòlic, ja que és una obra molt simple en la seva composició però hi ressalten altres aspectes que el fan un quadre molt característic i sobretot personal.

self-portrait-1870
Frédéric Bazille, La neteja (1869-1870)

La neteja de Fréderic Bazille, és també una de les obres més representatives de l’artista i ens dóna un altre punt de vista del moviment impressionista, aquí la tècnica és més acurada i neta però el que l’artista hi vol destacar és sobretot les diverses connotacions que s’hi troben en l’obra. El que més ressalta és la figura femenina completament despullada, cosa que si ens situem en el context històric, la representació de cossos nuus era una cosa força impactant i innovadora. També, en l’impressionisme es representa aspectes de la societat que mai havien tingut importància, però que l’artista ha volgut retratar, ja que forma part d’una realitat que no hi ha motiu per camuflar-la, en aquest cas hi retrata a dues serventes que són les que ajuden a vestir a la figura principal. Així doncs el resultat del quadre és molt representatiu i es veu com l’autor li dóna un significat molt característic i crític socialment, tot i que només és una simple representació de la realitat.

bazille_frederic__la_toilette_1869-70_oil_on_canvas_musee_fabre_montpelier

Característiques de l’Impressionisme:

-El que és més representatiu d’aquest període, és la tècnica que s’utilitza a l’hora de pintar, hi destaquen les pinzellades soltes i amb caràcter i les taques independents que acaben donant un resultat més aviat suggerent que realista.

-Els colors que s’utilitzen són càlids i vius, amb una gran intensitat i amb tonalitats que creen una atmosfera molt característica.

-Els temes són sovint simples representacions de la realitat encara que no fossin escenes integrades en els gustos convencionals.

-Els integrants de l’impressionisme, comparteixen ideologies semblants, són artistes transgressors i sobretot amb molta personalitat a l’hora de produir obres.

-Tots els quadres que integren l’impressionisme tenen sovint moltes similituds destacables i això és el que permet englobar-los tots en un mateix període artístic que ha estat molt marcat al llarg de la història i serà un referent molt important per als períodes posteriors fins a arribar a l’època actual

Anuncios
L’IMPRESSIONISME

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s