El Romanticisme

1-Caracteristiques del romanticisme

El romanticisme és un moviment que neix a partir d’un trencament amb l’art neoclàssic. Les seves composicions consten d’una gran complexitat tanmateix com la importància que té la taca i la llum en el dibuix i les tonalitats de color amb una certa saturació, és a dir, el color destaca per la seva intensitat. És tracta d’un moviment que planteja temes que parteixen de la subjectivitat i del món interior de cada autor aplicant-ho a fets històrics tant contemporanis (de l’època) com passats i també utilitzant recursos com l’exotisme de països estrangers i els paisatges sempre partint de el jo i la morbositat de l’èsser humà

2-Comparació: El rai de la Medusa (Géricault) i Llibertat guiant el poble (Delacroix)

En ambdues obres hi domina una composició molt dinàmica, transmet un estat constant de moviment i en les dues hi domina la forma triangular que dona lloc a la forma compositiva. També hi veiem una certa semblança en la tonalitat i la intensitat dels colors tanmateix el dinamisme que tenen les formes on hi ha un predomini de l’exaltació de l’anatomia humana i les contorsions que aquesta comporta.

A la vegada, hi ha certes diferències entre les dues obres, principalment en el tema pictòric i la seva interpretació, ja que en El rai de la Medusa, es pot veure una escena de ple patiment i desesperació causat per la precària situació de supervivència que es troben els diferents personatges, es a dir, transmet una sensació de inquietud i sofriment i és per aquesta raó que la llum de quadre també és més tènue i no és molt exaltant, dóna l’ambient a l’escena. En canvi en La llibertat guiant el poble, la seva interpretació és diferent, ja que és un símbol ple de connotacions relacionades amb la revolució, la revolta i l’assoliment final de la llibertat per a un poble que ha estat en constant patiment, podríem dir que en aquest cas, el quadre transmet majestuositat i anhels de llibertat i aquest cop, la llum és més presencial i té un paper més important, ja que l’obra en certa manera és un acens a la llum, a la completa llibertat.

3-Compositors romantics (peces per il·lustrar els quadres proposats)

La cavalcada de les Valquíries (Wagner)Llibertat guiant el poble (Delacroix)

Crec que és una peça molt imponent i majestuosa i defineix a la perfecció l’essència del quadre de Delacroix. Són dues obres que es complementen molt be, ja que de maneres diferents, arriben a transmetre les mateixes sensacions. Trobo que La cavalcada de les Valquíries és un himne referent relacionat amb tot allò poderós i ajuda perfectament a extreure la vertadera cerca de llibertat que d’alguna manera és l’objectiu més poderós que Delacroix vol fer vivent en el seu quadre.

Requiem 1 Dies irae (Giuseppe Verdi) El rai de la Medusa (Géricault)

És una obra que també complementa molt bé tot que transmet l’obra de Verdi, ja que és una peça que transmet molt de patiment a causa de la majestuositat i l’esplendor del cor que fins i tot resulta ser ‘’desgarrador’’ tanmateix com el significat del quadre de Géricault, així doncs crec que són dues obres que tenen una relació directa.

Anuncios
El Romanticisme

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s